Choď na obsah Choď na menu

Toto som ja

Peťko Pavlišin

a

... ľúbim svoju mamu a celú moju rodinu ...

 

 

 

mama Marika:

"Ak by sa dalo vymenila by som svoje nohy za Peťkove, aby vedel aké to je keď hráš futbal, aké to je keď sa vieš pohnúť tam kam chceš. Dala by som svojej láske aj srdce na dlani ak by to bolo nevyhnutné. Som mama pre všetkých. Milujem svoje deti a to, ktoré je choré mám pocit, že najviac. Bojím sa toho čo nás čaká. Bojím sa vstať každé ráno, čo bude, aký bude deň ... ale každý večer ďakujem Bohu za jeho lásku, ktorú mi dáva v očiach mojich detí, za nádej v ich dotykoch. Skratka ďakujem aj za Peťkovu chorobu, lebo skrz ňu vnímam svet inak. ...milujem Peťka a moju lásku delím na 7 častí. V dedine mi vravia snehulienka a 7 trpaslíkov." (apríl 2016) 

"A čo Peťko? Asi sa hanbí za svoj stav. Nedáva to nejako najavo, ale keď sa pociká je mu to ľúto. A myslím si, že si už pomalinky aj zvykol na to ako sa pohyboval, ako chodil a ako teraz sedí na vozíku. Myslím si, že je chlap na správnom mieste! A najviac ma teší keď mi povie "mamka-láska moja, pod si ku mne ľahnúť" ...no povedz nemilovali by ste takéto dieťa." (apríl 2016) 

 

sestra Katka, ona ešte nevie písať, ale jej slová:

"Ľúbim Peťka lebo je môj braček." (apríl 2016) 

 

sestra Annamária:

"Na Peťka trošku aj žiarlim, lebo si myslím, že mamka ľúbi asi najviac jeho. Ale večer keď s ním cvičí, bolí ma ako plače. A viem, že on ju potrebuje. Mám ho veľmi rada a ľúbim ho tak ako aj svojich ďalších súrodencov. Mamka v kútiku duše plače, ale tak aby sme to nevedeli..  a tak sa snažíme všetci byť spolu a pomáhať. Máme aj zlé dni, ale aj to patrí k životu." (apríl 2016)     

 

brat Juraj:

"Volám sa Juraj. Som starší brat. Chodím ešte do školy a všetok môj voľný čas sa venujem kolo domu, aby som pomohol. Môj brat Peter je naše slniečko a veľmi ho mám rád. A nielen jeho, ale aj mamu. Ona sa snaží a my tiež. Ľúbim ich oboch. A keď sú v nemocnici alebo na liečení chýbajú obaja."  (apríl 2016)     

 

sestra Kristína:

"Kristina je moje meno. Mám 23 rokov a mám dve deti. Snažím sa pomáhať v prvom rade mamke pre to, že Peťko je dosť ťažký a má neúprosné bolesti nožičiek. Nosím ho na rukách... Keď beriem dievčatá von, ide aj on s nami. A taktiež sa snažím mu pomáhať ako sestra. Veľmi ho ľúbim a je mi ľúto ako sa trápia obaja. Chodím do práce a voľný čas som s deťmi a aj s Peťkom. Neuzdraví sa, ale aj tak ho ľúbim. Toľko odo mňa." (apríl 2016)